22 mar. 2009

Ce faci de Earth Hour?

Pentru cine nu stie (daca o mai fi inca cineva care nu stie), Earth Hour este o campanie al carei principal scop ar fi acela de a-i constientiza mai mult pe oameni referitor la resursele limitate de energie de care dispunem si poate si despre cat de mult conteaza un gest mic.
Pornind de la aceasta idee, sambata 28 martie 2009 organizatorii iti propun ca intre 20:30 si 21:30 sa stingi lumina si orice alt dispozitiv care consuma energie. Sa iti iei o ora de vacanta in miez de primavara.
Poate ca te bate gandul deja ca nu o sa se schimbe lumea daca stingi tu un amarat de bec sau inchizi calculatorul dar daca tocmai asta ar putea schimba lumea?
Si totusi, trecand dincolo de argumente pro si contra stingerii luminii ce ai in plan sa faci? O ora pe an...nu e cun capat de tara. Poate doar un inceput.
Ai putea sa te culci de la ora 8 juma? Cand a fost ultima oara cand ai facut lucrul acesta? Asta da sarbatoare.....mai ales pentru unii.
Poti sa faci o vizita la Observatorul Astronomic. Iti dai seama ce bine s-ar vedea stelele daca toate luminile din Bucuresti ar fi stinse?
Poti sa organizezi o seara de povesti la lumina lumanarilor impreuna cu familia ta. Unde mai pui ca ti-ar putea povesti despre o epoca in care Earth Hour era o chestie obisnuita. Doar ca nu se numea asa.
Poti sa.....
Dar tu....? Ce faci de Earth Hour?
Poate asta te va motiva un pic

Un comentariu:

Madi Toader spunea...

Anul trecut am fost la cineva in vizita apoi am luat-o pe jos pana acasa. Era aproape. Imi luasem lumanari si am aprins prin toata casa. Am scos frigiderul din priza, cred ca am oprit si telefonul ( asta nu mai tin bine minte exact). A fost una dintre amintirile placute doar eu si cu mine. A meritat! Anul asta cred ca merg prin parc la o plimbare lunga. Sper sa gasesc pe cineva sa mi se alature.