30 dec. 2013

Anul cutie

Fiecare an din viata noastra seamana cu o cutie. O cutie frumos ambalata sau o cutie roasa pe la colturi in care tii o pereche de pantofi pe care nu ai mai purtat-o demult.

O cutie mai mare sau mai mica, o cutie al carei capac s-a uzat tot deschizand-o sau o cutie pe care ai arunat-o undeva in partea din spate a dulapului pentru ca a fost genul de an pe care nu ai dori sa ti-l mai aduci aminte si de care te bucuri ca s-a terminat.
Fiecare an seamana cu o cutie mai mult sau mai putin burdusita de ganduri si amintiri. Poate ca toate ar fi putut fi pline daca nu am fi lasat uneori sa treaca pe langa noi bucurii, visuri, oameni si ocazii.Si poate ca pe unele nu ar fi trebuit acum sa le scuturam bine pentru a scoate ceva din ele. Cutia cu numarul 2013 a fost una imbracata in foaie de calendar cu munti si plina de surprize, lectii, raspunsuri, minuni, si poate ar fi putut fi si mai plina daca as fi avut mai multa incredere si curajul de a cere mai mult si la timp.
 Am pus in ea carti postale, praf de magneziu,nisip de la ghetar, o cravata de ghid cu dunga decolorata, un cornet de inghetata delicioasa din Novisad, niste bilete de tren, ceata de pe varful Omu, un tort, un pelican cret, un plic de supa instant, un camp de zapada necalcat de nimeni,devotionalul meu numarul 2 tinut la AMiCUS,o cana cu floarea-soarelui, o rama si un desen cu muntele, pudic, steagul taberei olimpicilor de la specializari
Am mai strecurat printre ele rasete, ganduri bune, calatorii cu trenul in lung si in lat, premiere, zambete tacute, cuvinte in limba germana, doruri, dorinta de a scrie mai mult, carti citite, seri de rugaciune, ore de franceza.
Inainte de a pune capacul cutiei, am pus peste toate carnetelul cu lectii pe 2013:
 I. Lucrurile cele mai frumoase se intampla atunci cand pleci de acasa fara asteptari si te bucuri de tot ce iti iese in cale.
II. Rugaciunile primesc raspuns atunci cand imbini cererile tale de taina cu practica.
 III. Daca iti notezi un vis pe foaie, ai mai multe sanse sa il faci sa devina realitate.
IV. Secretul unei ore de curs reusite sta in rugaciune si in pregatirea temeinica a ei.
V. Fiecare om ascunde o comoara in adancul inimii lui. Trebuie sa iti iei timp sa o descoperi si sa il apreciezi pentru ea.
VI. Daca reusesti sa vezi in esec o lectie si un pas mai aproape de reusita, ai reusit cu adevarat un lucru mare.
 Nu inchid cutia de tot, pentru ca pana maine s-ar putea sa mai doresc sa pun ceva

Niciun comentariu: