24 dec. 2013

O minune de Craciun

Fiecare dintre noi avem nevoie sa credem in minuni. Minuni mai mari sau mai mici. Minuni care uneori se concretizeaza sub ochii nostri. Alteori nu.

Minunea ca o sa fie soare, ca vei ajunge sa prinzi trenul la timp, ca o sa vezi semnele prin ceata, ca va veni si dupa o jumatate de ora de asteptare. Vremea sarbatoririi nasterii lui Hristos este o vreme in care suntem mai dispusi sa credem in minuni.
Un grup de pastori stateau afara in camp, ca in fiecare noapte, numarand stele, incalzindu-se la foc si stand de vorba. La un moment dat rutina lor de fiecare noapte a fost rupta de un cor de ingeri. Dumnezeu a vrut sa le aduca o veste mult asteptata nu intr-un mod tacut ci intr-unul luminos si cat se poate de vizibil. Asa cum sunt minunile Lui uneori. Minuni care vin sa ne sparga rutina care e gata sa ne adoarma uneori.
Un barbat si o femeie cautau intr-o aceasi noapte rece un adapost. Nu au primit vreo camera confort I, vreun apartament prezidential sau macar un colt calduros intr-o bucatarie. Au primit un staul. Si acolo, printre baloturile de paie, intr-un colț ferit de curentul care se facea simtit printre grinzi, s-a petrecut cea mai mare minune: nașterea Mantuitorului. Poate si pentru ca Dumnezeu sa ne invete ca esenta minunilor nu sta in ambalaj.Nu sta in lumina reflectoarelor. Sta in miezul ei.
Trei oameni bogati vin de departe pentru a-i aduce un dar unei familii tinere si sarace. Un dar care i-a ajutat sa poata lua o camera mai buna, sa poata porni spre Egipt, care i-a dat lui Iosif posibilitatea sa-i cumpere Mariei hrana intaritoare pentru o tanara mama. Cand Dumnezeu vrea sa faca o minune, nu tine cont de distante si departari.
Un Prunc se naste intr-un grajd. Fara medic, fara mediu aseptic, fara calmant. Si cantecele vorbesc despre somnul Lui linistit si zambetul mamei care il vegheaza. Dumnezeu nu doar are grija ca minunile sa se intample dar le si pazeste astfel incat sa dureze.
 In perioada aceasta a anului, tot cautand cadouri si auzind cantecele de sarbatoare de la radio ne gandim parca mai mult la minunile pe care ni le-am dori realitate in vietile noastre.
Minunea unui examen trecut, a unei familii fericite, a unei rani vindecate, a unui raspuns asteptat. Minunea pacii care vine si ramane. Minunea linistii din somnul Pruncului in inima mea.
Anul acesta adu-ti aminte mai mult de minunile pe care le-ai dori realitate in viata ta. Si fii dispus sa crezi mai mult in ele. Si pregateste-te sa fii surprins de ele, la fel cum au fost pastorii surprinsi de cantecul ingerilor.

Niciun comentariu: