5 dec. 2013

A fi sau a nu fi voluntar...Sau mai bine a fi !

A fi voluntar mi se pare un act de curaj. Curajul de a renunta la cateva ore din timpul tau, la resursele tale, la ziua ta de maine (daca iti propui sa fii voluntar 24 h din 24 h pentru o luna sa zicem), la zona ta de confort si sa faci ceva pentru altii fara a te astepta sa primesti ceva in schimb.

 A fi voluntar este sinonim cu a fi creativ pentru ca un voluntar stie cum sa faca din hartii si creioane o activitate deosebita, are o solutie pentru orice situatie aparent fara rezolvare, o idee de cantec chiar si la miezul noptii, nu iti raspunde niciodata cu nu se poate ci...Mai incercam !
Voluntarul este un om plin de pofta de viata. Viata pe care isi doreste sa o imparateasca cu copii, adulti, varstnici, prieteni, copaci si carari de munte. Si nu stiu cum se face ca pe masura ce ofera parca are si mai multa. Ziua voluntarului are mereu 28 sau 30 de ore.
Si oricat de putin ar fi dormit in noaptea de dinainte pentru ca a vopsit un banner, a taiat semne de carte, a imprimat diplome sau a montat microfoane tot mai are putere sa zambeasca.
Voluntarul este cel mai bogat om. Bogat in prieteni, in ganduri bune, in idei creative, in zambete, in amintiri frumoase. Si bogatia lui nu se devalorizeaza niciodata.
 Voluntariatul este o scoala. Scoala in care inveti mereu lucruri noi despre altii, despre tine, despre lumea in care traiesti si de ce nu chiar despre Dumnezeu. Si frumusetea unei astfel de scoli este ca poti fi in acelasi timp si elev si profesor. Iar sala de clasa nu are patru pereti ci poate fi lumea intreaga.
Nu stiu altii cum sunt, dar asa sunt voluntarii pe care ii cunosc eu, cu care lucrez cot la cot visand tabere, proiecte, excursii, copii care zambesc mai des si vieti schimbate si carora astazi, de Ziua Internationala a Voluntariatului vreau sa le spun Multumesc!

Niciun comentariu: