1 iul. 2008

Joaca-te istet!

Asa poti sa te joci imediat ce intri pe usa magazinului Casa Retro. Ce-i drept si drumul pana acolo e un fel de joaca. Ceva care aduce cu de-a vati ascunselea. Cauti o straduta cu nume de oras cu iesire la apa, ascunsa in spatele in spatele unui bulevard. Si intre doua banci chiar. Ca daca eventual nu iti ajung banii sa te mai duci sa imprumuti. Ca de cumparat ai ce sa cumperi , sigur. Si tot dand din pedale prin Bucuresti am ajuns azi si in Intrarea Geneva. S-ar putea sa fii un pic incurcat pentru ca imediat ce ai intrat pe straduta, observi ca si in dreapta si in stanga se mai deschide o intrare. Si tot Geneva o cheama si pe ea. Si undeva, bine camuflat este magazinul. Casa Retro. De afara s-ar putea sa nu ti se pare cine stie ce. De fapt in ziua de astazi sunt multe lucruri grozave care nu ni se mai par cine stie ce. Dar imediat ce i-ai calcat pragul, ai si intrat parca in alta lume. Nu sti la ce raft sa te opresti intai. La cel cu puzzle-uri, la cel cu stick-ere de toate soiurile, la cel cu carti, la cel cu jocuri, la cel cu foi de toate felurile, la cel cu carlige cu flori si gargarite. Nu stiu sigur daca cele 3 ore de program ar fi suficiente sa vezi si sa te minunezi de tot ce e acolo. Mai ales daca dai si de carti. Oricat de incifrate ar fi ele - sunt scrise majoritatea in limba germana - pozele sunt destul de explicite sa te faca sa visezi la tot felul de minunatii care ar putea iesi din mainile tale.
Si dincolo de toate, mai e si personalul. De undeva, din spatele biroului te asteapta mereu domnul Tataranu, responsabilul cu toate ideile bune de acolo. E suficient sa incepi sa te uiti la un lucru si sa iti manifesti interesul pentru ceva. Ca imediat va incepe sa iti povesteasca despre o sumedenie de lucruri care se pot face din ea. Dintr-o hartie, dintr-o funda, dintr-un fluture. Timp sa ai sa tot asculti. Ca dispozitia apare imediat. E suficient sa inceapa. Ca tot ai vrea sa stai pe acolo. Si iti dai seama ca se pot face atat de multe jucarii. Si pentru copii si pentru oameni dintre cei seriosi. Si incepi sa prinzi gustul jocului.
Azi a fost prima vizita la Casa Retro. Si abia am inceput sa gust ce inseamna sa te joci acolo. Sper doar ca urmatoarea serie de joaca sa fie mai lunga. Ar fi fost si acum, doar ca am ajuns cu putin inainte de inchidere.

Un comentariu:

augustus spunea...

ori un copil a ajuns pe terenul de joaca ori doua "c"-uri au format un...cerc ;) http://www.casaretro.com/revista