16 dec. 2009

Nasterea Sperantei

Isus Hristos s-a nascut in ieslea din Betleem, iar in inimile noastre s-a nascut Speranta. Acesta este moto-ul sub care se va desfasura, in perioada 20-24 decembrie 2009, in Parcul Tineretului din Bucuresti, intrarea Gheorghe Sincai, evenimentul numit „Nasterea Sperantei”, organizat de Speranta TV si Radio Vocea Sperantei, in colaborare cu Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie, Asociatia Exploratori pentru Viitor si Asociatia Escaton.

Va asteptam zilnic, intre orele 10.00 si 19.00, pentru a sarbatori impreuna nasterea Sperantei. Veti putea intra in atmosfera Betleemului din vechime, vizitand, in spatiul special amenajat, staulul, garnizoana romana sau palatul lui Irod. Personajele biblice – Maria si Iosif, magii, pastorii, soldatii romani si Irod – va vor insoti intr-o adevarata calatorie in timp, povestind istoria nasterii Mantuitorului.

In fiecare seara, incepand cu ora 17:00, sunteti invitati sa urmariti puneri in scena ale diferitelor relatari biblice legate de nasterea Mantuitorului, spectacole de marionete realizate de voluntari din cadrul Asociatiei Exploratori pentru Viitor si concerte. Dintre invitati amintim corul de copii Flori si Stele, Corul Asociatiei studentesti AMiCUS Bucuresti, formatiile de fluiere si de clopote din Matca (jud. Galati), formatia vocala a Scolii Liderilor din Conferinta Transilvania Sud, grupul de clopote din Piatra Neamt, corul comunitatilor adventiste de ziua a saptea Invingatori si Excelsis. Zilnic, copiii vor participa la ateliere de creatie, invatand sa realizeze sub indrumarea voluntarilor din cadrul Asociatiei Exploratori pentru Viitor felicitari, insigne sau alte cadouri personalizate ce pot fi oferite celor dragi de sarbatori. De asemenea isi vor putea verifica cunostintele de cultura generala in cadrul unor concursuri, sau isi vor putea inscrie desenele pregatite de acasa intr-o expozitie pe tema nasterii Mantuitorului.

Telespectatorii postului Speranta TV si ascultatorii radio Vocea Sperantei vor putea vizita cele doua studiouri in miniatura, unul de radio si altul de televiziune, special amenajate pentru aceasta ocazie. Aici vor avea posibilitatea de a se intalni si sta de vorba cu realizatorii emisiunilor de radio sau TV preferate.

La standul Asociatiei pentru Sanatate, Educatie si Familie, veti primi sfaturi pentru un stil de viata sanatos, vi se va calcula indicele de masa corporala si vi se va masura tensiunea arteriala. Editura Viata si Sanatate isi va prezenta oferta de carte de sanatate, psihologie, educatie si spiritualitate.

Pentru ca sperantele cresc cand sunt impartasite cu altii, veti fi invitati sa va scrieti pe un panou special amenajat dorintele pentru anul 2010, sau sa le rostiti in fata unei camere de luat vederi.

Veniti sa sarbatorim impreuna nasterea lui Isus Hristos, pentru ca a sosit vremea ca speranta sa se nasca din nou in inimile noastre!

(Loredana Dumitrascu / Speranta TV – Radio Vocea Sperantei)

Niciun comentariu: