28 dec. 2009

Anunt/intrebare/rugaminte sau oricum altcumva mai vreti sa o luati

La un moment dat, Semida (responsabila cu Scoala de Lideri de la Transilvania de Sud) s-a gandit cum ar fi daca ar face ceva pentru cei din Republica Moldova (de acum cred ca lucrurile au revenit la forma lor). A luat legatura cu Anatol (reponsabilul cu tinerii de pe acolo) i-a povestit despre grupa ei de adolescenti de la SL si despre disponibilitatea lor de a veni acolo pentru a face ceva. Asa a inceput visul cu privire la Moldova si la proiectul "Condusi de El". Era vis in toamma. Acum e mai mult decat realitate. Tabara de formare (parte principala a programei SL)din 2010 nu va mai fi pe vreun munte ci chiar in Republica Moldova. Si nu intr-un singur loc, ci in 8 locatii diferite. Grupe mici, conduse de un mentor vor avea in grija organizarea si desfasurarea unei tabere de instruire si a unei Scoli Biblice de Vacanta. Asta da formare.
Cam asta ar fi introducerea. Cand am fost in octombrie la Conventia de toamna SL, Semida mi-a propus sa visam impreuna la proiect. Si m-au inclus in cam fiecare etapa a visului lor din acel moment in colo. Asa se face ca in vreme ce alti oameni abia vor deschide ochii dupa noaptea de Anul Nou, pe 1 voi pleca spre Targu Mures...pentru a-mi lua echipa de 3 actuali/viitori lideri: Timea, Robi si Attila si a porni impreuna spre locatia noastra - Sangerei Noi. Daca te uiti pe harta, o sa vezi ca suntem in partea de nord a Republicii Moldova.
Echipa noastra cea foaaarte mare...are o rugaminte la tine. Sau mai bine zis doua. Una ar fi ca...are nevoie de un laptop pentru saptamana respectiva. Pentru ca vor fi cantece de afisat (pentru copii), prezentari de expus (pentru seminare), materiale de pregatit din mers. Videoproiectorul il avem...dar ca sa il putem folosi mai avem nevoie si de laptop. Si a doua ar fi ca....vrem sa te rogi pentru noi. Sa fim uniti, sa ne intelegem, sa facem treaba buna, sa instruim frumos si eficient viitori lideri, sa avem copii la SBV, sa stim cum sa lucram cat mai bine cu ei, sa ne descurcam cu activitatile practice si...sa nu ne fie frig.
Multumim!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ti-as da eu laptop-ul dar pana il trimit din spania...dureaza;
in schimb pot sa ma rog pentru voi.
Domnul cu voi si voi cu El in tot ceea ce veti face!
sorin

Anonim spunea...

Este absolut jicnitor acest articol la adresa Republicii Moldova si a cetatenilor acestei tari. Avand in vedere faptul ca aveti o varsta si nu v-ati nascut ieri, cred ca ar fi potrivit sa studiati un pic de istorie inainte de a face afirmatii nefondate.
"La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU." - asta inseamna in afara comunismului. Din cate cunosc, Romania, in perioada postrevolutionara a sustinut prin activitati punctuale in diferite domenii pe cetatenii moldoveni, si, de asemenea, cetatenii Romaniei au avut drept la libera circulatie in Republica Moldova pana in data de 5 aprilie cand a izbucnit Revolta de la Chisinau. Ar fi politicos sa modificati afirmatiile facute si sa stergeti noroiul aruncat asupra Moldovei.

Fir de iarba spunea...

Imi cer scuze pentru informatiile incorecte in unele parti. Oameni faini si calzi ca aici nu am mai gasit de mult...