19 ian. 2011

Nodul pereche


Cautam in seara asta jocuri care sa te ajute sa ii inveti mai usor pe altii sa faca noduri sau sa te ajute sa recapitulezi si sa fixezi mai bine in mintea copiilor sau instructorilor ceea ce i-i invatat deja. Am gasit multe idei interesante(poate o sa mai impart si in alte ocazii din ele cu voi) dar pentru a da un elan nou rubricii Jocul de joi pentru 2011 ma voi opri la unul singur.
Se impart copiii in grupe de cate doi si fiecare echipa primeste cate o sfoara. Fiecare membru din grupa este rugat sa puna o mana la spate (el alege care). Cand acest lucru a fost realizat, conducatorul de joc le spune ca vor trebui sa realizeze nodurile spuse de acesta cu o singura mana. Dar au dreptul de a lucra in echipa. (Mi-i si imaginez straduindu-se sa realizeze un nod folosindu-se de doua maini drepte sau stangi). Grupa care ajunge prima la cinci puncte este declarata castigatoare, mergandu-se pe sistemul 1 nod corect = 1 punct.
Conducatorul poate merge de la noduri foarte simple la unele medii spre tot mai grele.
La sfarsit jocului, daca timpul iti permite poti sta de vorba cu ei despre ineditul situatiei, despre ce au simtit cand li s-a spus ca vor trebui sa se descurce cu o singura mana, despre cat de mult i-a ajutat celalalt, despre situatiile cand parca ai doua maini stangi si cum poti iesi din ele.
Jocul a fost preluat, tradus ai adaptat de aici

Niciun comentariu: