11 feb. 2010

Jocul de joi

M-am hotarat!!! Pentru ca multa lume ajunge la mine pe blog cautand jocuri, m-am gandit cum ar fi daca as posta un joc pe saptamana. Ca daca tot ajung aici dupa jocuri, sa gasesca si ceva care sa le prinda bine. Asa a aparut ideea rubricii Jocul de Joi. Si in fiecare joi o sa fie cate un joc....cu o lectie. Ca sa iti fie joaca si mai draga....Jocurile nu sunt realizate de mine. Sunt gasite, jucate, invatate de prin carti sau de pe la altii. Pana sa inventez eu Jocul de azi se numeste....

. Magazinul de pantofi

Descriere: Jucătorii vor fi împărţiţi pe 2 grupe. O dată realizate grupele, jucătorii vor trebui să se alinieze cu umerii strâns lipiţi unul de altul. Atunci când cele două rânduri sunt formate, jucătorii sunt rugaţi să închidă ochii. Li se va spune de asemenea că nu au voie să vorbească. Misiunea lor va fi aceea de a se alinia din nou, de data această în funcţie de numărul de la pantofi de la cel mai mic la cel mai mare. Pentru că nici nu văd şi nici nu pot vorbi, conducătorul de joc trebuie să aibă grijă să nu se lovească şi să-i îndrume când ajung în situaţii dificile.

Lecţii / obiective: Dezvoltarea creativităţii, disponibilitatea de a asculta regulile oricât de dificile ar părea., lucrul în echipă, disponibilitatea de a face unele lucruri…mai puţin plăcute (probabil că vor pipăi destul de mulţi pantofi înainte de a ajunge la forma finală).
La finalul jocului, grupele pot discuta pornind de la următoarele întrebări:

a. La ce anume te-ai gândit când ai auzit regulile?
b. Cât de mult credeai că veţi reuşi?
c. Ce anume ţi s-a părut cel mai greu?
d. Cât de greu îţi este să asculţi atunci când Dumnezeu îţi cere să faci unele lucruri aparent absurde?


Materiale: nimic

(Traducere si adaptare)

Niciun comentariu: