4 nov. 2013

Surori de....n ori

Exista mai multe categorii de surori.
Surori premiu. Surori care merg cu tine la serbarea de premiere si cand iei premiul trei si cand iei premiul I si cand absolvi facultatea.

 Surori explorator. Surori care poarta aceasi cravata cu tine, bat muntii impreuna cu tine, impart cortul cu tine si pelerina de ploaie daca e nevoie. Si alaturi de care visezi sa faci turul lumii intr-o buna zi.  
Surori mai mari. Surori care te aduc cu picioarele pe pamant atunci cand trebuie, te suna sa vada cand ajungi acasa, daca ai mancat, daca ti-e inima la locul ei si iti spun acele replici pe care le negi cu vehementa, dar despre care stii in adancul inimii tale ca sunt adevarate.Surori care se roaga pentru tine.
Surori de supa. Surori cu care poti sa visezi, sa inventezi povesti, sa iti imaginezi toate minunatiile din lume si sa faci cozonaci (chiar daca nu o sa ii mancati decat voi doua)
Surori de nunta. Surori mai mari care au incredere in surorile mai mici cat sa le lase programul de nunta pe mana si pentru care merita sa bati jumatate de lume.  
Surori de autobuz. Surori cu care ai batut ani buni acelasi 301 aglomerat, dormind uneori pe umarul ei. Surori cu care te uiti cu teama la ceas si in zare in speranta ca nu veti intarzia foarte mult. Surori cu care mergi pana la prima ca poate il prinzi din urma. Sau el pe tine.
Surori fan. Surori care te incurajeaza in toate visurile tale mai mult sau mai putin indraznete si uneori indraznesc sa viseze mai mult pentru tine decat tine, surori care iti spun ca esti frumoasa atunci cand iti este greu uneori sa crezi asta, surori alaturi de care joci rolul de Mos Craciun sau ce alte roluri mai apar atunci cand pregatesti surprize pentru altii.  
Exista surori care ascund toate aceste roluri in ele, iar eu sunt n fericita sa am o astfel de sora. Sa-mi traiesti nespus de mult surioara, suficient de mult cat sa scriem impreuna cartea cu Supa si galustile, sa facem turul lumii impreuna, sa facem cozonaci pe care sa ii manance toata lumea si inca o vesnicie pe langa.

Un comentariu:

Mimi spunea...

Sa traiasca, multi ani traiasca, laaa muuulti ani! :)