8 mar. 2009

Lectii de puzzle





Postarea de fata nu este una despre Congresul Forumistilor tin.ro ca un joc de puzzle. Desi ar fi putut fi si asa. O piesa mai alba pentru zapada, una mai colturoasa pentru somnul care nu vroia deloc sa vina (pe la unii), una rosie ca un tricou cu tin.ro (multumim everest si marian.cornel pentru ele), una portocalie ca un fir de jerbera (multam rilo), una jucausa ca serile de ras de la masa.
Postarea de fata poate fi insa una despre lectii care iti pot veni prin minte atunci cand stai si iti bati mintea cu un puzzle de o mie de piese. Masa cu piesele de puzzle a constituit un bun magnet pe toata perioada Congresului. Tot cautand piese cu cerul albastru printre multe altele albastre, m-au mai gasit si urmatoarele idei:

1. Toate piesele iti pot parea la fel la inceput, dar o privire mai atenta iti va dezvaluit taieturile si nunatele particulare ale fiecaruia. Nu exista doua care sa fie la fel.
2. Piese de care ai cea mai mare nevoie e intotdeauna sub nasul tau. Doar ca nu ai ochi si pentru ea.
3. Primul sfert de joc e mai greu cand iti tot repeti ca e imposibil sa il termini. Daca ai reusit sa treci peste, il termini.
4. Nu forta nicio piesa. Nu incerca sa o potrivesti cu orice chip. Daca nu se aranjeaza din prima, inseamna ca locul ei nu e acolo.
5. S-ar putea ca a doua oara cand incerci sa faci un lucru, sa ti se para ca nu se mai potrivesc cu niciun chip. Dar daca a mers o data, merge si a doua oara.
6. Un joc de puzzle este un bun test de perseverenta si rabdare.
7. Lucrurile frumoase au nevoie de timp pentru a se forma. Chiar daca e vorba doar de un puzzle de o mie de piese cu castelul Peles.

p.s. Camera din turnul castelului e a mea. Nu finalizata ci doar rezervata.

Niciun comentariu: